حضرت آیت الله العظمی محسنی(ره) درسال ۱۳۸۲ هجری شمسی، کار ساخت حوزهی علمیه با برکت خاتمالنبیین(ص) را آغاز و در سال ۱۳۸۶ هجری شمسی، به بهره برداری سپردند. این مرکز بزرگ دینی، از آن زمان تاکنون روزانه صدها نفر از طلاب و محصلین ذکور و اناث را در آغوش میپذیرد که هرکدام در مدارس جداگانه با امکانات مناسب مشغول فراگیری علوم دینی هستند. لازم به ذکر است که معظم له، علاوه براینکه حوزهی علمیهی خاتمالنبیین(ص) را تحت اشراف و نظارت کامل داشتند، به تدریس طلاب و محصلین دینی نیز میپرداختند.
مساحت این مرکز بزرگ علمی و دینی، تقریباً حدود چهار هکتار میباشد، کار ساخت آن نیز در سال ۱۳۸۶به پایان رسید. حوزهی علمیه خاتم النییین(ص) دارای دو بخش جداگانه و کاملاً مجزا میباشد که یک بخش آن مربوط به طبقه ذکور و بخش دیگرآن مربوط به طبقه اناث است.
شناسنامهی حوزهی علمیه خاتمالنبیین(ص)
- خوابگاه حوزهی علمیه: این خوابگاه با زیربنای بیستهزار و سهصد (۲۰۳۰۰) متر مربع، در پنج طبقه اعمار گردیده و برای یکهزاروپنجاه(۱۵۵۰) نفر در نظر گرفته شده است.
- مدرسه علمیه براداران: این ساختمان با زیر بنای سههزار و پنجصد(۳۵۰۰) متر مربع در سه طبقه اعمار شده است که همزمان از ظرفیت یکهزار و پنجصد(۱۵۰۰) نفر طلبه برخوردار است.
- مسجد جامع: این مسجد با زیربنای سهصد(۳۰۰) متر مربع در دو طبقه اعمار شده است که همزمان گنجایش دوهزار و چهارصد(۲۴۰۰) نفر نمازگزار را دارد. این مسجد دارای گنبدی به ارتفاع سیونه(۳۹) متر و منارههاى بسیار زیبا و باشکوه به ارتفاع چهلوپنج(۴۵) متر میباشد، گنبد و منارههای این مسجد، تلفیقی از معمارى سنتى و اسلامى است.
- کتابخانه: کتابخانه عمومی خاتمالنبیین(ص) که با زیربنای دو هزارو پنجصد(۲۵۰۰) متر مربع میباشد، علاوه برهارد دیسکها و سیدیها، از ظرفیت سهصدهزار(۳۰۰۰۰۰) جلد کتاب برخوردار است. این کتابخانه طبق استاندارد جهانی به سیستم کنگره ساخته شده است.
- حسینیه و یا تالار سخنرانیها: این تالار با زیربنای دوهزار (۲۰۰۰) متر مربع اعمار گردیده که همزمان گنجایش بیشتر از یکهزار و پنجصد(۱۵۰۰) نفر را دارد، این ساختمان دارای دو طبقه میباشد که در صورت لزوم طبقه دوم آن برای طبقه اناث اختصاص مییابد، لازم به ذکر است که از حسینیه و تالار سخنرانیها بیشتر براى برگزارى مراسمهاى مذهبى، سمینارها و کنفرانسها استفاده میشود.
- سالن مخصوص (VIP) که درکنار تالار سخنرانیها ساخته شده است برای جلسات و کنفرانسهای خصوصی است که در حدود یکصد و پنجاه (۱۵۰) نفر گنجایش دارد و در طبقه بالای سالن (VIP) مهمان خانهها قرار دارد که مخصوص علمایی است که از خارج کابل تشریف میآورند .
- ساختمان رهایشی مدرسین که در پنج طبقه اعمار گردیده است، دارای شانزده (۱۶) واحد مسکونی است. هرکدام این واحدها دارای آشپزخانه مجهز، حمام و توالتهای بهداشتی میباشد.
- سالن غذاخوری: این سالن که مخصوص طلاب حوزه علمیه است، دارای سرویس مجهز، میز، چوکی و خدمات عالی میباشد.
- آشپزخانه مدرن و پیشرفته مطابق استندرد بین المللی.
- میدانهای ورزشی مجهز.
- فضای سبز و کاملاً مطلوب.
- مدرسه امالمؤمنین خدیجه الکبری(س) که با زیربنای دوصدوپنجاه(۲۵۰) مترمربع میباشد و همزمان حدود سهصد(۳۰۰) محصل را در خود جای میدهد، این مدرسه که در سال ۱۳۸۴هجری شمسی فعالیت خود را آغاز نموده و تاکنون موفقیتهای زیادی را کسب نموده است.